Продукти:
• 300 г брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• половин пакетче разтопено краве масло
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 250 г сирене
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесваме киселото мляко, содата, разтопеното масло и натрошеното сирене. Прибавяме брашното и забъркваме гъсто тесто.
Изсипваме тестото в намаслена тавичка и печем в умерено загрята фурна. Изваждаме готовата баница от фурната и я поръсваме обилно с пудра захар, докато е още гореща.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...