Продукти:
• 600 г картофи
• 2 жълтъка
• 60 г краве масло
• 1 щипка пудра захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода. Обелваме ги, докато са още горещи, и ги пресоваме. Прибавяме жълтъците и брашното, поръсваме със захар, черен пипер и сол и омесваме много добре, за да получим гладка каша.
С помощта на шприц оформяме малки звездички. Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в много гореща фурна.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...