Продукти: (за 6 порции)
• 18 едри печурки
• 500 г картофи
• 200 г консервиран грах
• 200 г моркови
• 250 г сметана
• олио за пържене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме поотделно морковите и картофите. Отцеждаме ги и правим отделни пюрета - от моркови, картофи и грах. Кипваме на огъня сметаната и я разпределяме в трите вида пюре. Подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме поотделно.
В тиган с олио опържваме до златисто шапчиците на гъбите. Във всяка от тях слагаме по 1 вид пюре. Поднасяме по 3 гъбки с разноцветно пюре.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...