Продукти:
• 250 г шунка
• 250 г сирене
• 3 с.л. прясно мляко
• 2 с.л. настърган хрян
• 2 стръка пресен лук
• черен и червен пипер
• листа от зелена салата
• сол
Начин на приготвяне:
Натрошаваме сиренето на ситно и го смесваме с млякото, настъргания хрян и ситно нарязания лук. Подправяме с черен и червен пипер на вкус и, ако е необходимо, добавяме малко сол.
Нарязваме шунката на тънки филийки, които намазваме с дебел пласт от приготвената смес и увиваме стегнато на руладини. Оставяме руладините в хладилник, за да се стегнат добре, и след това ги поднасяме върху листа от зелена салата.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...