Продукти:
• 300 г шунка
• 250 г сметана
• сол, хрян, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на тънки правоъгълници (8х4 см). Изстудената сметана разбиваме до сгъстяване. С леко размесване прибавяме сол на вкус и ситно настъргания хрян.
Слагаме сметаната с лъжичка в единия край на нарязаните парчета шунка, които завиваме на рулца. Украсяваме с листенца от магданоз.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...