Кулинарни рецепти » Оризови кюфтета

 Оризови кюфтета

Продукти:

• 2 ч.ч. сварен ориз
• 1 к.ч. настъргани яйчни белтъци
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 1 к.ч. сварен и нарязан млад зелен фасул
• 1 ч.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 2 скилидки чесън
• краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Непосредствено преди приготвянето на кюфтенцата сваряваме ориза в малко подсолена вода, към която сме прибавили бучка масло. Отцеждаме го и го объркваме с белтъците и кашкавала. Добавяме по малко наситнения фасул и зелениите.

Работим с обилно омаслени ръце, така че мазнината да попива в сместа. Подправяме на вкус с чесън, сол, черен пипер, индийско орехче или стрита мента, която можем да пуснем при варенето на ориза заедно с 1 клонче джоджен. Оформяме малки кюфтенца, които държим 30 мин в хладилник, преди да поднесем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало