Продукти:
• 1 твърдо сварено яйце
• 15-20 маслини
• половин телешки мозък
• 1 главичка лук
• 2 с.л. олио
• 1-2 лимона
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме телешкия мозък в подсолена вода, изчистваме го от ципите и го разбиваме.
Изчистваме маслините от костилките и ги счукваме заедно със ситно нарязан лук.
Настъргваме твърдо свареното яйце и го прибавяме заедно с олиото към мозъка и маслините. Разбиваме, докато получим гладко пюре, и подправяме с лимонов сок.
Със сместа намазваме филийките и украсяваме с лимонови кръгчета.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...