Продукти:
• 1 дълга равна краставица
• 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 връзки репички
• 4 с.л. сметана
• 4 листа от маруля
• лимонов сок
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме внимателно краставицата и я нарязваме на 8 леко наклонени пънчета. Издълбаваме част от сърцевината на пънчетата, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нарязваме яйцата на малки кубчета и ги смесваме с 6 ситно настъргани репички и сметаната. Подправяме с черен пипер, сол и ситно нарязан копър, разбъркваме и пълним пънчетата с тази смес.
Нареждаме ги в широка чиния за сервиране и украсяваме с магданоз и нарязани репички и листа от маруля. Подправяме украсата с лимонов сок и сол на вкус.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...