Продукти:
• 8 яйца
• 10 стръка магданоз
• 4 с.л. ситно няразано месо от пушено пиле
• 4 ситно нарязани краставички
• 30 г краве масло
• лют червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме магданоза на ситно и го смесваме със ситно нарязаните пилешко месо и кисели краставички.
Намазваме обилно с масло 8 кафени чашки и разпределяме в тях приготвената смес. Поръсваме със сол и леко лют червен пипер. Във всяка чашка чукваме отгоре по едно яйце.
Нареждаме чашките в тавичка с вряла вода и варим, докато се втвърдят яйцата. След това изчакваме чашките да изстинат и обръщаме в чинийки.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...