Продукти:
• 400 г свинско филе /цяло парче/
• 2-3 скилидки чесън
• 1 свинско краче
• 1 дафинов лист
• 150 мл сухо бяло вино
• магданоз,черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелените скилидки чесън на ивички и ги забождаме в месото. Навиваме го на руло и го завързваме с конец.
Слагаме рулото в огнеупорен съд заедно с почистеното и измито свинско краче, разцепено на две. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Заливаме с виното, добавяме дафиновия лист, захлупваме и печем около 1 час в умерена фурна. Докато печем, често поливаме със сока от печенето, а ако е необходимо и с топла вода.
Изваждаме опеченото месо, освобождаваме от конците и го слагаме в малък дълбок съд. Прибавяме обескостеното месо от крачето. Прецеждаме сока от печенето, заливаме с него месото и го оставяме да стегне.
Сервираме месото студено, нарязано на филийки.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...