Продукти:
• 400 г свинско филе /цяло парче/
• 2-3 скилидки чесън
• 1 свинско краче
• 1 дафинов лист
• 150 мл сухо бяло вино
• магданоз,черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелените скилидки чесън на ивички и ги забождаме в месото. Навиваме го на руло и го завързваме с конец.
Слагаме рулото в огнеупорен съд заедно с почистеното и измито свинско краче, разцепено на две. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Заливаме с виното, добавяме дафиновия лист, захлупваме и печем около 1 час в умерена фурна. Докато печем, често поливаме със сока от печенето, а ако е необходимо и с топла вода.
Изваждаме опеченото месо, освобождаваме от конците и го слагаме в малък дълбок съд. Прибавяме обескостеното месо от крачето. Прецеждаме сока от печенето, заливаме с него месото и го оставяме да стегне.
Сервираме месото студено, нарязано на филийки.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...