Кулинарни рецепти » Бирено мезенце

 Бирено мезенце

Продукти:

• 500 г кайма
• 250 г бяло пилешко месо
• 50 г наденица
• 2 яйца
• 1 филия сух бял хляб (без кората)
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме пилешкото месо и го прекарваме през месомелачката. Добавяме към него каймата, ситно нарязаната наденица, накиснатия и отцеден хляб, яйцата и настъргания кашкавал.

Подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и омесваме много добре. Оформяме от сместа малки топчета, овалваме ги в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: Теменуга Джурова

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало