Кулинарни рецепти » Шпикован език

 Шпикован език

Продукти:

• 1 език
• 2-3 скилидки чесън
• 50 г пушени гърди
• 1 с.л. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и с помощта на остър нож правим върху него надлъжни нарези, в които пъхаме ивички от чесъна и пушените гърди.

В малка тавичка слагаме мазнината, шпикования език и виното. Покриваме с алуминиево фолио и печем в умерена фурна.

Оставяме готовия език да изстине, след което го нарязваме на тънки филийки. Подреждаме в елипсовидна чиния и го украсяваме по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало