Продукти:
• 1 агнешка главичка
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме главичката и я заливаме със студена вода. Варим я около 1 час. След като изстине, я обезкостяваме.
Изваждаме езика и го обелваме. Изваждаме и мозъка. Нарязваме ги на ситно и ги поръсваме с черен и червен пипер. Посоляваме на вкус, подправяме с лимонов сок, поръсваме със счукания чесън и разбъркваме.
Подреждаме мезето в чиния за сервиране и заливаме с разтопеното масло.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...