Продукти:
• 1 агнешка главичка
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме главичката и я заливаме със студена вода. Варим я около 1 час. След като изстине, я обезкостяваме.
Изваждаме езика и го обелваме. Изваждаме и мозъка. Нарязваме ги на ситно и ги поръсваме с черен и червен пипер. Посоляваме на вкус, подправяме с лимонов сок, поръсваме със счукания чесън и разбъркваме.
Подреждаме мезето в чиния за сервиране и заливаме с разтопеното масло.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...