Продукти:
• 1 пакет фини кори за баница
• 1 к.ч. мазнина
За плънката:
• 1 кг коприва
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 2-3 сварени и стрити жълтъка
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Попарваме във вряща вода почистената и измита коприва. Отцеждаме я, нарязваме я на ситно и я смесваме с натрошеното сирене и стритите варени жълтъци. Поръсваме с черен пипер и разбъркваме добре.
Разгъваме корите и ги налязваме на широки ленти. В единия край на всяка лента слагаме от плънката и завиваме лентата на баничка. Нареждаме баничките в тава, поливаме ги с мазнината и печем в умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...