Продукти:
• 250 г брашно
• 100 г маргарин
• 30 г хлебна мая
• 3-4 стръка праз (бялата част)
• 250 г шунка
• 250 г сметана
• 100 г кашкавал
• 50 г краве масло
• 1 жълтък
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от брашното, маята, маргарина, малко вода и 1 ч.л. сол. Оставяме го да втаса.
През това време задушаваме в разтопеното масло ситно нарязания праз. Щом поомекне, сваляме от огъня, изчакваме да поизстине и прибавяме сметаната, ситно нарязаната шунка и настъргания кашкавал. Подправяме на вкус с индийско орехче, черен пипер и сол.
Разделяме тестото на две и разстиламе едната половина в намаслена тавичка, като разтегляме краищата върху стените на тавата. Разпределяме отгоре приготвената плънка и покриваме с останалото тесто.
Защипваме краищата на двете кори, за да не изтича плънката. Намазваме отгоре с жълтъка и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...