Кулинарни рецепти » Пилешки пирог

 Пилешки пирог
(Русия)

Продукти:

• 1 малко пиле
• 300 г брашно
• 3 пакетчета краве масло
• 5 яйца
• 120 г ориз
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 морков
• 1 парченце целина
• 1 глава лук
• корени от магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето заедно с моркова, целината, лука и магданозените корени. Прецеждаме бульона и в него сваряваме почистения и попарен ориз, а пилето нарязваме на парченца. Към охладения ориз прибавяме 4 твърдо сварени и нарязани на ситно яйца, половин пакетче масло, пилешкото месо, черен пипер и сол.

Приготвяме тестото, като разбъркваме пресятото със сол брашно с останалото масло и постепенно разреждаме със 150 мл студена вода, размесена с лимоновия сок. Оставяме тестото да почива на студено 1 час, след което го разточваме, прегъваме на три и отново го оставяме да почива половин час.

След това разделяме и разточваме две различни по големина кори. По-голямата слагаме на дъното на намазана с масло тавичка, върху нея разстиламе приготвената плънка, покриваме с втората кора и слепваме добре двете кори по краищата.

Набождаме с вилица, намазваме с яйце и печем най-напред в гореща фурна 10 минути, а след това - в слаба още 25 минути.

Автор: Светлана Василева

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало