Продукти:
• 1 малко пиле
• 300 г брашно
• 3 пакетчета краве масло
• 5 яйца
• 120 г ориз
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 морков
• 1 парченце целина
• 1 глава лук
• корени от магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето заедно с моркова, целината, лука и магданозените корени. Прецеждаме бульона и в него сваряваме почистения и попарен ориз, а пилето нарязваме на парченца. Към охладения ориз прибавяме 4 твърдо сварени и нарязани на ситно яйца, половин пакетче масло, пилешкото месо, черен пипер и сол.
Приготвяме тестото, като разбъркваме пресятото със сол брашно с останалото масло и постепенно разреждаме със 150 мл студена вода, размесена с лимоновия сок. Оставяме тестото да почива на студено 1 час, след което го разточваме, прегъваме на три и отново го оставяме да почива половин час.
След това разделяме и разточваме две различни по големина кори. По-голямата слагаме на дъното на намазана с масло тавичка, върху нея разстиламе приготвената плънка, покриваме с втората кора и слепваме добре двете кори по краищата.
Набождаме с вилица, намазваме с яйце и печем най-напред в гореща фурна 10 минути, а след това - в слаба още 25 минути.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...