Кулинарни рецепти » Лучник с фъстъци

 Лучник с фъстъци

Продукти:

• 500 г брашно
• 100 г свинска мас /или маргарин/
• 200 г кисело мляко
• 100 г извара
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• сол

За плънката:

• 4 връзки пресен лук
• 100 г гъби
• 50 г пушено сирене
• 50 г печени фъстъци
• 1 яйце
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло

Начин на приготвяне:

От брашното, млякото със содата, изварата и разтопената мазнина замесваме гладко тесто. Оставяме го да престои на хладно около 1 час.

Нарязваме гъбите и ги задушаваме в маслото. Отстраняваме тигана от огъня и прибавяме ситно нарязания лук. Посоляваме на вкус и смесваме със счуканите фъстъци и разбитото яйце.

В намаслена тавичка разстиламе по-голямата част от тестото, като правим ръбче около 1 см по стените на тавата. Настъргваме отгоре половината от пушеното сирене, разстиламе плънката и поръсваме останалото натрошено сирене. Разточваме кора от останалото тесто, покриваме плънката и прищипваме краищата на кората към долното тесто. Печем лучника в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало