Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 кг спанак
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. ориз
• 250 г натрошено сирене
• 7 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Замесваме меко /банично/ тесто от брашното, 1/2ч.л. сол, 1 яйце и вода, колкото поеме. Завиваме тестото с кърпа и го оставяме да престои на топло около половин час.
Изчистваме спанака и го измиваме със студена вода. Отцеждаме го и го нарязваме на тънки лентички. Задушаваме го в половината от маслото. Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 500 мл подсолена вода. Щом поомекне го отцеждаме и го смесваме със задушения спанак. Прибавяме натрошеното сирене и ако е необходимо, посоляваме. Щом сместа поистине, сипваме разбитите яйца и разбъркваме.
Разточваме от тестото две кори – по-голяма и по-малка. Разстиламе приготвената плънка върху по-голямата кора. Покриваме с по-малката кора, завиваме краищата на голямата кора и с пръсти ги прищипваме към малката. Печем клина направо върху нагорещена плоча. Щом се опече от едната страна, го обръщаме и го изпичаме и от другата страна.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...