Кулинарни рецепти » Ананасов кекс

 Ананасов кекс

Продукти:

• 115 г краве масло
• 200 г ситно счукан крокан / карамелизирана захар/
• 450 г ананас от компот
• 4 яйца
• настърганата кора на 1 лимон
• 1 щипка сол
• 115 г захар
• 75 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 180°С.

Заделяме 1 с.л. от маслото, останалото слагаме заедно с крокана в огнеупорен съд и при непрекъснато бъркане стопяваме захарта във фурната. Подреждаме отгоре отцедените и подсушени шайбички ананас и оставяме съда настрана.

Разбиваме жълтъците с остатъка от маслото, оставено да омекне на стайна температура, прибавяме настърганата лимонова кора и разбиваме на пухкава смес. Разбиваме белтъците със щипка сол на сняг, постепенно прибавяме захарта. Белтъченият сняг смесваме със жълтъчената смес.

Пресятото с бакпулвера брашно на три части слагаме в яйчния крем. Разбъркваме внимателно с дървена лъжица, изсипваме това тесто върху ананасите и печем в умерена фурна около 30 мин. Обръщаме сладкиша още топъл в десертна чиния и отгоре наръсваме с пудра захар. Може да го сервираме и топъл, и студен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало