Кулинарни рецепти » Фин кекс

 Фин кекс

Продукти:

• 200 г краве масло
• 4 яйца
• 4 жълтъка
• 100 г пудра захар
• 100 г кристална захар за белтъците
• 300 г брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 150 г захаросани плодове
• 100 г печени бадеми
• 50 г бадеми за поръсване
• 50 г пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло с пудрата захар и бакпулвера. Постепенно прибавяме предварително разбитите жълтъци. Ароматизираме с ванилията и продължаваме да разбиваме, докато получим пухкава смес.

Смесваме пресятото брашно с накълцаните бадеми и ситно нарязаните захаросани плодове. Разбиваме белтъците с кристалната захар и внимателно ги съединяваме с маслената смес, като постепенно прибавяме и брашното. Разбъркваме добре и изсипваме тестото в намаслена и набрашнена форма.

Заглаждаме отгоре и поръсваме с накълцаните бадеми. Печем в слаба фурна. За да проверим дали кексът е изпечен, набождаме се с тънка клечка и ако по нея няма полепнало тесто, кексът е готов. Изчакваме да изстине, изваждаме го от формата и го поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало