Продукти: (за 4 порции)
• 800 г риба
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 1 консерва грах
• копър, магданоз
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, поръсваме с оцет и сол и оставяме да престои 1 час.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Последователно прибавяме обелените и настъргани домати и граха от консервата, като продължаваме да задушаваме.
Накрая слагаме рибата, посоляваме на вкус, захлупваме и задушаваме 20 мин на слаб огън. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязани магданоз и копър.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...