Кулинарни рецепти » Риба в гърне

 Риба в гърне

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг речна риба
• 500 г домати
• 1,5 к.ч. олио
• 15-20 зърна черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме по-големите риби на парчета, а по-малките оставяме цели. Посоляваме рибата.

Обелваме и настъргваме доматите. Смесваме ги с 2 връзки ситно нарязан магданоз и посоляваме. На дъното на глинено гърне нареждаме част от рибата, слагаме няколко зърна черен пипер и заливаме с доматен сос. Продължаваме по този начин до изчерпване на продуктите. Завършваме с домати.

Наливаме олиото, захлупваме и замазваме капака с тесто. Слагаме гърнето на умерен огън и задушаваме 1 час и 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало