Продукти:
• 3 козуначени кифли /филии стар козунак/
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 1к.ч. смлени орехови ядки
• 1 к.ч. бяла “Пина колада”
• 6-8 с.л. бяло сладко
• 2 с.л. мармалад или мед
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Поизсъхналите кифлички нарязваме на филийки с дебелина около 1 см. Напръскваме ги с ликьора и ги топваме в едното яйце, което сме разбъркали с кокосови стърготини, а после и в другото, което само сме разбили с вилица.
Сгорещяваме олиото и изпържваме в него филийките до поруменяване. Още топли ги овалваме: една част - в смлените орехи, а друга част – в кокосови стърготини. Можем да ги слепиме с мед, сладко, мармалад или глюкоза и наново да ги оваляме в счукани ядки, примесени с канела, пудра захар или кокосови стърготини.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...