Продукти:
• 3 козуначени кифли /филии стар козунак/
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 1к.ч. смлени орехови ядки
• 1 к.ч. бяла “Пина колада”
• 6-8 с.л. бяло сладко
• 2 с.л. мармалад или мед
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Поизсъхналите кифлички нарязваме на филийки с дебелина около 1 см. Напръскваме ги с ликьора и ги топваме в едното яйце, което сме разбъркали с кокосови стърготини, а после и в другото, което само сме разбили с вилица.
Сгорещяваме олиото и изпържваме в него филийките до поруменяване. Още топли ги овалваме: една част - в смлените орехи, а друга част – в кокосови стърготини. Можем да ги слепиме с мед, сладко, мармалад или глюкоза и наново да ги оваляме в счукани ядки, примесени с канела, пудра захар или кокосови стърготини.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...