Продукти:
• 2 кг зелени или жълти чушки “Сиврия”
• 2 кг зелени доматчета
• 1 средно голяма зелка
• 1 глава карфиол /около 2 кг/
• 2 кг по-дребни морковчета
• глави и листа целина
За саламурата:
• 7 л вода
• 400 г сол
Начин на приготвяне:
Редим зеленчуците в трилитрови буркани като зелето и целината нарязваме на резени, а карфиола накъсваме на розички. Между зеленчуците слагаме стръкчета целина.
Възвираме саламура от водата и солта, прецеждаме я и щом изстине, заливаме бурканите. Отгоре на всеки буркан правим венче от лозови пръчки и листа.
Затваряме и претакаме първата седмица като периодично разклащаме бурканите. Прибираме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...