Прoдукти за първия крем:
• 4 кофички кисело мляко /или 2 кофички изцедено кисело мляко/
• 5 с.л. пудра захар
• 1 ванилия
За втория крем:
• 1 пакет сухо мляко
• 5 с.л. пудра захар
• 2 с.л. какао
• 1 пакетче краве масло
• 1 ванилия
• 1 непълна ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Смесваме продуктите за първия крем и разбиваме много добре.
Отделно пресяваме сухото мляко със захарта и какаото. Прибавяме размекнатото масло, ванилията и млякото. Разбиваме с миксер, докато получим гладка смес.
Съединяваме двете смеси, като внимателно разбъркваме, за да стане крема шарен. По желание гарнираме със сладко от вишни. Преди поднасяне изстудяваме в хладилник.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...