Кулинарни рецепти » Течен шоколад

 Течен шоколад

Продукти:

• 250 г сухо мляко
• 1 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. захар
• 6-7 с.л. какао
• 1 щипка лимонена киселина
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Сваряваме сироп от захарта и 250 мл вода. Прибавяме лимонената киселина към сиропа. След това постепенно при непрекъснато бъркане сипваме сухото мляко.

Разбиваме много добре сместа и я прецеждаме през цедка. После като продължаваме да бъркаме прибавяме постепенно маслото, което предварително сме разбили.

От така приготвената смес отделяме 1 ч.ч. и прибавяме към нея ванилията. В останалата смес сипваме какаото. Накрая разпределяме течния шоколад в чашите за поднасяне, като редуваме светъл и тъмен слой.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало