Продукти:
• 1 пакетче желатин
• 50 мл вода
• 8 яйца
• 200 г захар
• 400 мл шампанско
• 110 г сметана
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина в студена вода.
Пет жълтъка и три белтъка затопляме в тенджера на водна баня и разбиваме със захарта. Добавяме шампанското и малко топла вода и бием много енергично до сгъстяване. Изсипваме набъбналия жела-тин и бъркаме, докато се разтвори. Снемаме от огъня и оставяме да изстине.
Останалите пет белтъка обработваме отделно.
Към изстиналата смес слагаме първо белтъчния сняг, а после разбитата сметана. Готовия крем разпре-деляме в стъклени чаши и оставяме в хладилника да се желира, а след около 4 часа поднасяме.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...