Продукти:
• 100 г малини
• 250 г кадаиф
• 125 г краве масло
За сиропа:
• 500 г захар
• 500 мл вода
За гарниране:
• 500 г малини
• 100 г пудра захар
Начин на приготвяне:
В тава разстиламе кадаифа на тънък пласт и върху него нареждаме парченца масло. Печем го в умерена фурна, докато получи златист цвят.
След като изстине, го заливаме със сироп, приготвен със захарта, водата и 100 г малини за аромат. Под-насяме го изстинал, покрит с малини и поръсен с пудра захар.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...