Кулинарни рецепти » Спаначена супа със жълтък

 Спаначена супа със жълтък
/Швеция/

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г спанак
• 4 ч.ч. костен бульон
• 50 г краве масло
• 1 жълтък
• 200 г заквасена сметана
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме спанака, сипваме го в разтопеното масло и задушаваме 7-8 мин. Наливаме бульона, подправяме с черен пипер и сол и варим още 5-6 мин.

Прибавяме разбития със сметаната жълтък, поръсваме с наситнен магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало