Продукти:
• 2 с.л. олио (зехтин)
• бялата част от 1 стрък праз
• 2 малки патладжана
• 1 ч.ч. настъргани домати
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. накълцан босилек
• 1/2 ч.л. сух риган
• 1/2 ч.л. суха мащерка
• 1 л пилешки или зеленчуков бульон от кубче
• 1 ч. ч. сварен кускус
• сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера загряваме олиото на умерен огън. Нарязваме на дребно бялата част на праза. Обелваме и нарязваме на кубчета патладжаните и заедно с праза ги запържваме в олиото до омекване.
Добавяме доматите, доматеното пюре и подправките. Изчакваме сместа да заври и сипваме бульона. Оставяме да ври 30 минути.
Пасираме готовата смес и добавяме сварения кускус. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...