Кулинарни рецепти » Свинско с гъби

 Свинско с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г свинско месо
• 100 г гъби
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 2 с.л. брашно
• 3 с.л. олио
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме чесъна и лука и ги нарязваме на ситно, а месото и гъбите нарязваме на парченца.

Сгорещяваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме в него за около 5 мин месото и лука, като непрекъснато бъркаме. След това прибавяме брашното, което сме размили в малко вода, парченцата гъби, ситно нарязания магданоз и черен пипер.

Заливаме с 2 ч.ч. вода, посоляваме на вкус, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало