Кулинарни рецепти » Говеждо по виенски

 Говеждо по виенски

Продукти:

• 1 кг говеждо филе
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 2 дафинови листа
• 1 зрънце карамфил
• 1 скилидка чесън
• 2 бучки захар
• 1-2 с.л. масло или маргарин
• 1-2 с.л. брашно
• 1 парче хрян
• сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото заливаме с гореща вода и добавяме корените, дафиновия лист, чесъна, захарта и солта. Слагаме на огъня да заври, намаляваме котлона и няколко пъти отпенваме.

Когато месото е наполовина готово, прибавяме разрязания на 4 лук, който леко сме зачервили в тигана – така бульонът ще стане по-тъмен и по-силен.

Приготвяме сос от хряна като разтопяваме на огъня маслото, запържваме в него брашното, прибавяме малко бульон и по желание сметана. Смесваме с настъргания хрян.

Готовото месо нарязваме на порции и поднасяме с варени картофи и соса от хрян. Остатъка от бульона сервираме като първо ястие.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало