Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 моркова
• 1 ябълка
• 1 парче хрян
• 200 г заквасена сметана
• магданоз
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и хряна и ги настъргваме на ситно ренде.
Обелваме ябълката и също я настъргваме на рендето. Прибавяме я към морковите и хряна и заливаме всичко със сметаната. Подправяме на вкус със захар и сол и разбъркваме.
Подреждаме салатата в чиния за сервиране и украсяваме с магданозени клончета.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...