Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 моркова
• 1 ябълка
• 1 парче хрян
• 200 г заквасена сметана
• магданоз
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и хряна и ги настъргваме на ситно ренде.
Обелваме ябълката и също я настъргваме на рендето. Прибавяме я към морковите и хряна и заливаме всичко със сметаната. Подправяме на вкус със захар и сол и разбъркваме.
Подреждаме салатата в чиния за сервиране и украсяваме с магданозени клончета.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...