Кулинарни рецепти » Неаполска салата

 Неаполска салата
/Италия/

Продукти:

• 200 г шунка
• 2 кисели краставички
• 1 малка глава цвекло
• 1 глава целина
• 1 ч.ч. сварени и нарязани моркови
• 1 ч.ч. сварени и нарязани картофи
• 250 г майонеза
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме целината и цвеклото, сваряваме ги в подсолена вода до омекване и ги нарязваме на кубчета.

Прибавяме сварените моркови и картофи, които също сме нарязали на кубчета, а така краставичките и шунката /също нарязани на кубчета/.

Сипваме майонезата, подправяме на вкус със сол и черен пипер, разбъркваме и подреждаме салатата в чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало