Кулинарни рецепти » Пълнен заек с прясно зеле

 Пълнен заек с прясно зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 1 заек /около 2 кг/ заедно с дреболиите
• 3 кг прясно зеле
• 250 мл олио
• 400 г домати
• 1-2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме заека. Накисваме го за 1 нощ в подкиселена вода. На другия ден го отцеждаме и го натриваме със сол отвътре и отвън.

Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на малки парченца. Почистваме зелето и го нарязваме на много тънки ивички – като слама.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме зелето и също го задушаваме. Когато поомекне, поръсваме със сол и червен пипер и разбъркваме.

Смесваме част от задушеното зеле със заешките дреболии, обелените и ситно нарязани домати и ситно нарязания чесън. Подправяме с черен пипер и пълним заека с тази плънка.

Зашиваме отвора и слагаме заека в намаслена тавичка. Покриваме с останалото зеле и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало