Кулинарни рецепти » Мусака с кускус

 Мусака с кускус

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г кускус
• 750 г кайма /смес/
• 1 глава лук
• 3-4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. брашно
• 1 пакетче краве масло /разтопено/
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме кускуса в подсолена вода, отцеждаме го и го заливаме с 3 с.л. разтопено и сгорещено масло.

Отделно в 3 с.л. разтопено масло запържваме нарязания на ситно лук, а след това и каймата. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и посоляваме на вкус.

В намаслена тавичка слагаме половината от кускуса, отгоре разстиламе каймата и покриваме с останалия кускус. Разбиваме яйцата с прясното мляко, добавяме брашното, разбъркваме добре и заливаме мусаката. Поръсваме с останалото разтопено краве масло и печем двадесетина минути в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало