Кулинарни рецепти » Гъби с кайма

 Гъби с кайма

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300-400 г смляно телешко месо
• 500 г гъби
• 100 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1-2 с.л. прясно мляко
• 250 г кашкавал
• лимонов сок, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Наситняваме гъбите и ги задушаваме в маслото. Подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме месото, млякото, жълтъците, лимоновия сок и разбъркваме.

Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме на части в поизстиналата смес.

Разбъркваме внимателно и разпределяме в малки огнеупорни купички. Поръсваме отгоре с настърган кашкавал и ситен магданоз и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало