Продукти:
• 1 кг грис
• 6 яйца
• 200 г захар
• 2 с. л. розова вода
• 1 щипка сол
• 3 с. л. олио
• 150 г ситно смлени бадеми
• 150 г пудра захар
• 2 белтъка
• олио за пържене
• 300 г течен мед
Начин на приготвяне:
Слагаме гриса в тава да се запече, докато порозовее. Изсипваме го в дълбок съд и прибавяме яйцата, захарта, розовата вода и солта. Разбъркваме добре и оставяме да почива около час. След това омесваме тесто, ако е нужно, може да прибавим малко вода. Накрая прибавяме олиото.
Разстиламе тестото върху плота, като го разделяме на две еднакви части с дължина около 40 см, широ-чина - 6 см и 2 см дебелина.
В кухненски робот поставяме 150 г бадемово брашно, 150 г пудра захар и два белтъка. След това го оформяме на топка, която изтегляме около 40 см. Поставяме го върху едната част от другото тесто, пок-риваме с другата и с ръце, намазани с олио, съединяваме двете части, така че да се получи продългова-то руло.
Нарязваме рулото на наклонени правоъгълници, които пържим в сгорещеното олио. Отцеждаме ги и пос-ле ги слагаме за 15 минути да се сиропират в затопления мед. Преди поднасяне ги поставяме върху решетка да се оцедят.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...