Кулинарни рецепти » Гюл-баница

 Гюл-баница

Продукти:

• 300 г готови кори
• 250 г смлени орехи
• 100 г стафиди
• 300 г захар
• 1 ванилия
• 3-4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Поставяме една върху друга корите (4-5 броя), като всяка напръскваме с горещо олио, а отгоре поръсваме плънка от орехите, стафидите и малко захар.

Навиваме на руло, след което нарязваме на парчета с дебелина около 1 см и всяко кръгче или ролце нареждаме в намаслена тавичка, така че се получават сладкиши, подобни на рози – гюлове.

Отделно сваряваме гъст сироп от захар, вода и ванилия. С него поливаме сладкиша и го оставяме добре да попие.

Автор: Магдалена Калоянова

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало