Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с ориз и гъби

 Пълнени чушки с ориз и гъби

Продукти:

• 12 широки чушки за пълнене
• 1 ч.ч. ориз
• 10-12 гъби печурки
• 1 глава лук
• 5 с.л. олио
• 4 домата
• черен пипер, магданоз и сол

Начин на приготвяне:

Чушките почистваме от дръжките и семето. Лука и гъбите задушаваме с 3 с.л. олио и щипка сол. Добавяме ориза и след 3-4 минути заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме на тих огън, докато оризът поеме течността. Прибавяме черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Напълваме чушките със сместа, подреждаме ги плътно една до друга и заливаме с настърганите домати и останалото олио. Доливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода.

Ястието покриваме с алуминиево фолио и печем на умерена фурна.

Автор: Пенка Чапанова

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало