Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. брашно
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и го напръскваме с подсолена вода или само потапяме ръцете си в подсолена вода, след това да слагаме длани върхо брашното и после ги трием една в друга. Напръсканото с подсолена вода брашно също става на трохи. И в двата случая след като трохите изсъхнат, ги пресяваме за да отстраним останалото брашно.
След това пускаме трохите в 1 л кипяща подсолена вода и варим. Когато трохите се сварят, прецеждаме и ги слагаме в тавичка. Наливаме в и малко от бульона.
Запържваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук, поръсваме с червения пипер и изсипваме в тавичката с кашата. Запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...