Кулинарни рецепти » Мусака от патладжани, домати и пипер

 Мусака от патладжани, домати и пипер

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1-1,2 кг патладжани
• 1 кг домати
• 7-10 месести чушки
• 2-3 глави лук
• 1 ч.ч. олио
• 3 яйца
• 100-150 г сирене
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки, посоляваме и ги отцеждаме от горчивия сок. Потапяме ги в брашно и ги изпържваме в сгорещеното олио.

В същата мазнина задушаваме настърганите лук и домати. Щом се поизпари отцедилият се сок, прибавяме натрошеното сирене, опечените, обелени и нарязани на едри парчета чушки, черен пипер и сол. Отдръпваме сместа от огъня, за да се поохлади.

В намаслена тавичка нареждаме плътно в три реда изпържените патлажани, като първия и втория ред покриваме със задушената смес и поръсваме с магданоз. Заливаме с разбитите в киселото мляко яйца и печем на умерена фурна, докато повърхността се зачерви.

След изпичане поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало