Продукти: (за 4-5 порции)
• 8-10 домата, 200 г извара
• 200 г краве сирене
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 2 яйца
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-едри домати, отрязваме капачета и издълбаваме вътрешността им.
Смесваме натрошеното сирене с изварата, поръсваме със ситно нарязан магданоз, разбъркваме и с пълним доматите с тази смес. Похлупваме с капачетата и нареждаме в обилно намаслена тавичка. Запичаме в умерена фурна.
Приготвяме сос от вътрешността на доматите, олиото, брашното и ситно нарязан магданоз. Добавяме малко гореща вода, посоляваме, поръсваме с черен пипер и слагаме соса на огъня. Когато се посгъсти, подправяме с разбитите яйца и го изсипваме върху доматите.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...