Продукти: (за 5-6 порции)
• 500 г тиква – кестенка
• 400 г компот от червени череши
• 60 г царевично брашно
• 50 г захар
• 100 г сметана
• 150 мл прясно мляко
• 100 мл сироп от ягоди
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я нарязваме на малки парчета. Слагаме я в съд с малко вода и я варим, заедно с част от захарта. Когато поомекне, добавяме изчистените от костилките череши, наливаме малко от ягодовия сироп и доваряваме.
Сваряваме в отделен съд прясното мляко и го сгъстяваме с царевичното брашно. След като изстине, го смесваме с варената тиква и черешите. Разбъркваме, докато се получи еднообразна смес.
Разбиваме сметаната с останалата захар и ванилията и ги смесваме при непрекъснато бъркане с млякото и тиквата.
Разпределяме готовия крем в десертни чаши и отгоре заливаме с останалия ягодов сироп.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...