Кулинарни рецепти » Кисел от гроздов сок

 Кисел от гроздов сок

Продукти:

• 600 мл гроздов сок
• 40 г нишесте
• 70 г орехови ядки

Начин на приготвяне:

Слагаме пресния гроздов сок на огъня да кипне.

Размиваме нишестето в малко студен гроздов сок и го прибавяме на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Варим 2-3 минути и снемаме от огъня. Прибавяме препечените и счукани орехови ядки. Разбъркваме и насипваме кисела в намокрени със студена вода купички.

Поднасяме десертът студен. (Ако гроздовият сок не е достатъчно сладък, добавяме захар на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало