Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 1 к.ч. нишесте
• 1 к.ч. захар
• 25 г краве масло
• 100 г орехови ядки
• 4 с.л. конфитюр от кайсии или праскови
Начин на приготвяне:
Слагаме млякото на огъня и щом кипне, прибавяме към него захарта и разреденото с малко студена вода нишесте. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти и отстраняваме от огъня.
Прибавяме половината от едро нарязаните орехови ядки и разтопеното масло, разбъркваме и изливаме във форма за торта, предварително облята със студена вода.
След като изстине, обръщаме крема в чиния за торта и украсяваме с конфитюра и останалите орехови ядки.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...