Кулинарни рецепти » Крем с пъпеш

 Крем с пъпеш

Продукти:

• 1 л прясно мляко
• 70 г нишесте
• 3 яйца
• 200 г захар
• 1 с.л. желатин
• 1 ванилия
• 300 г пъпеш /почистен и нарязан на малки парченца/
• 2 с.л. какао

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото и прибавяме нишестето, размито с малко студено мляко, захарта и разбитите жълтъци. При непрекъснато бъркане варим на умерен огън, докато крема се сгъсти. Веднага прибавяме ванилията и накиснатия в студена вода желатин. Съединяваме този крем с белтъците, които сме разбили на сняг заедно с пудрата захар.

Разделяме крема на две части и към едната прибавяме какаото. Във форма за саварина нареждаме парченцата пъпеш. Заливаме ги първо с жълтия крем, а после с този, към който сме прибавили какао. Оставяме десерта да желира в хладилник, след което го обръщаме в чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало