Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 500 мл вода
• 500 г брашно
• 3 яйца
• 200 г сланина
• 300 г сирене
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и ги смесваме с млякото и водата. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Накрая добавяме содата и посоляваме на вкус.
Получаваме палачинково тесто, от което гребем с черпак и изсипваме върху нагорещения и намазан със сланина сач. Изпичаме от двете страни.
Нареждаме изпечените катми една върху друга, като между тях ръсим с разтопено масло и разстиламе по малко от натрошеното сирене.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...