Кулинарни рецепти » Болярски палачинки

 Болярски палачинки

Продукти:

• 3 яйца
• 250 г брашно
• 300 мл прясно мляко
• 150 мл бира
• 1-2 с.л. олио
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното, яйцата, олиото и солта, разбъркваме добре и на части наливаме бирата, като бъркаме непрекъснато. Накрая наливаме по малко от прясното мляко. Оставаме сместа за около 5 мин в хладилника да се стегне.

Намазваме тигана за пържене с мазнина и с черпак сипваме от сместа. Пържим палачинките от двете страни до златисто. Гарнираме ги по избор – с мед, конфитюр, сирене и пр.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало