Продукти:
• 200 г брашно
• 150 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 1 щипка сода бикарбонат
• 2 консерви риба тон,
• 1 глава лук
• 300 гъби
• 2-3 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, млякото, содата, яйцата и малко сол забъркваме палачинково тесто. Изпържваме палачинки в леко намаслен тиган.
Отделно в сгорещеното олио запържваме нарязаните лук, морков и гъби. Щом омекнат, посоляваме, прибавяме отцедената риба и разбъркваме.
Разпределяме така приготвената смес върху палачинките и ги навиваме на рула.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...