Продукти:
• 200 г брашно
• 150 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 1 щипка сода бикарбонат
• 2 консерви риба тон,
• 1 глава лук
• 300 гъби
• 2-3 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, млякото, содата, яйцата и малко сол забъркваме палачинково тесто. Изпържваме палачинки в леко намаслен тиган.
Отделно в сгорещеното олио запържваме нарязаните лук, морков и гъби. Щом омекнат, посоляваме, прибавяме отцедената риба и разбъркваме.
Разпределяме така приготвената смес върху палачинките и ги навиваме на рула.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...