Продукти:
• 200 г брашно
• 150 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 1 щипка сода бикарбонат
• 2 консерви риба тон,
• 1 глава лук
• 300 гъби
• 2-3 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, млякото, содата, яйцата и малко сол забъркваме палачинково тесто. Изпържваме палачинки в леко намаслен тиган.
Отделно в сгорещеното олио запържваме нарязаните лук, морков и гъби. Щом омекнат, посоляваме, прибавяме отцедената риба и разбъркваме.
Разпределяме така приготвената смес върху палачинките и ги навиваме на рула.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...